DOLAR

34,1489$% 0.03

EURO

37,9694% 0.1

STERLİN

45,6344£% 0.09

GRAM ALTIN

2.885,26%0,01

ONS

2.626,76%-0,06

BİST100

9.887,75%-0,13

a

YEREL MEDYA KAN KAYBEDİYOR

Son yıllarda yerel medya kan kaybetmeyi hızlandırdı. Dijital meyanın hayatımıza girmesiyle başlayan kay kaybı, yasaların da önünün de kesmesiyle iyice yok olma yolunda, hızla ilerlemeye başladı.

 

Hükümetin ve siyasi partilerin STK “lıların da yerel meyanın emeğini görmezden gelmesiyle yerel medya da büyük bir çöküş başladı. Bölgedeki iş adamları ve vatandaşların da, yerel medyaya sahip çıkmaması nedeniyle, ne yazık ki, yerel medya bitme noktasına geldi.

BAŞKAN ERDOĞANIN KESİN TALİMATI

Türkiye Cumhuriyeti BAŞKANI “Recep Tayyip Erdoğan” nın yerel medya ile ilgili kesinlikle bölgesinde çıkan gazetelere ve gazetecilere bölgelerinde olan mülki idari amirlerinin sahip çıkmasını talimat vermişti. Başkan Erdoğan “ nın hiçbir talimatı ne yazık ki bölgelerde olan belediye başkanları ve mülki idari amirleri tarafından dikkate alınmıyor.

Her geçen gün kan kaybeden yerel medya “ ya sahip çıkmak için hiçbir çabaya girmeyen belediyeler, bunun tam tersini yaparak ulusal medya ya milyonlar aktarıyor.

Ulusal medya ile çalışmaya başlayan belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları kendilerinin yanında olan yıllarca birlikte çalıştıkları yerel medyayı bir kalemde sildiler.

YEREL BASIN DESTEK BEKLİYOR

Basın İlan Kurumu ilanlarından da beklediği desteği alamayan yerel medya, basın ilan kurumuna giden tüm ilan ve reklamları ulusal medyaya veriyor.

Basın tekelleşmiş durumda, sadece bazı kesimlerin hizmetinde olanların kazançlarının yolu açılıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İthal kurbanlık skandalının altından hangi şirket çıktı?

HIZLI YORUM YAP